Friday, 4 January 2013

NURUL IZZAH PULAK KANTOI! SERUPA MACAM BAPAKNYA JUGAK


Entah mengapa beberapa hari ini, asyik-asyik ada sahaja edisi kantoi Pakatan Rakyat. Ye la! semua orang tahu Pakatan Rakyat ni asyik menipu aje. Kalau tak menipu tu, bukanlah Pakatan Rakyat namanya. Ini kisah anak si Raja Penipu Anwar China Doll, Nurul Izzah yang kantoi di Lembah Pantai.

Cerita peribahasa "Lembu punya susu sapi dapat nama" yang sesuai diberikan kepada Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah. Orang lain yang buat, dia pulak mengaku. Memang jenis muka tak malu macam bapak dia jugak..Kalau teman, hempas-hempas je kepala kat batu, pasal malu la sangat-sangat. Kan dah kantoi! Mana nak letak muka..

Lembah Pantai 4 Jan - "Lembu punya susu sapi dapat nama" inilah peribahasa yang amat sesuai untuk YB Lembah Pantai Nurul Izzah mengenai masalah diatas. Masalah diatas telah diselesaikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Raja Nong Chik  Raja Zainal Abidin namun YB Lembah Pantai ini mengatakan bahawa dia yang telah membawa isu ini kepada pihak bertanggungjawab sedangkan penduduk telah berbincang dengan Raja Nong Chik mengenai masalah ini satu hari lebih awal pada 15 Dis 2012 bagi menyelesaikan masalah. 

Apartmen Putra Ria ini terletak di Jalan Bangsar dan mempunyai tiga blok bangunan yang memuatkan 660 unit kediaman dengan kepadatan penduduk lebih 3,000 orang. 


Masyarakat yang ditemui rata-ratanya melahirkan rasa kecewa dengan sikap Izzah kerana mencari publisiti murahan untuk dapatkan nama. Seorang masyarakat yang ditemui berkata "rata-rata penduduk kecewa dengan sikap Izzah yang disifatkan seperti lembu punya susu sapi dapat nama." - En. Ramli Pegawai Masyarakat Pusat Khidmat Masyarakat Lembah Pantai .

"Izzah tidak pernah ambil peduli mengenai persekitaran dan pembangunan kawasan perumahan ini mana mungkin dia yang membawa perkara ini kepada pihak bertanggungjawab untuk menyelesaikannya" - Katanya lagi.

Sazmi Samat 55 merupakan salah seorang penduduk berkata, "penduduk disini mengenai antara satu sama lain kerana telah menetap selama 17 tahun disini dan ini memberikan imej buruk kepada Izzah sendiri dan tindakan Izzah ini adalah tidak wajar kerana untuk mendapatkan nama sahaja sedangkan penduduk sendiri berusaha menemui Datuk Raja Nong Chik untuk menyelesaikan masalah."

Rokiah Kasim yang merupakan seorang Ketua Penerangan UMNO cawangan Putra Ria berkata "tindakan Izzah ini jelas satu penipuan yang cuba menipu rakyat."

"Izzah memang hadir di kawasan ini pada 17 Dis 2012 untuk majlisnya dan ketika itu sampah agak banyak kerana ada sedikit masalah, namun kami telah menemui Datuk Raja Nong Chik untuk menyelesaikan ini pada 15 Dis 2012 iaitu 2 hari sebelum kedatangan Izzah," tambahnya lagi.

p/s - mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi? Bapa borek anak rintik, bagaimana Anwar kuat menipu begitulah Izzah. 

Kome nak tau lagi, kome bacalah kat SININo comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...