Monday, 11 February 2013

PAs Akan Saman Polis! Bodoh Punya Kerja!
Gila ke apa? Nak saman Polis pulak. Adehh! PAS ni dah tak betul la! Dah mereng la kot. Parti macam ni ke kome nak sokong. Malu la! cakap tak serupa bikin. Tiba-tiba pulak Polis yang salah. Buat pun salah, tak buat pun salah.  Deme aje yang betul.

Ini lagi sekor! Berlagak dan ego. Mentang-mentang la jadi peguam, maka semua orang dia nak saman. Allah marah orang yang sombong dan ego weh! Jangan cakap sembarangan. Ingat kalau dah jadi peguam, boleh buat sesuka hati ke?

Laporan Haramkah Daily, PAS bercadang untuk mengambil tindakan undang-undang kepada polis jika terus membiarkan kegiatan menyekat aktiviti PAS oleh pihak lain. Ketua Lajnah Undang-undang PAS, Haji Asmuni Awi berkata, memang menjadi 'statutory duty' kepada pasukan polis untuk mencegah pergaduhan, jenayah dan sebagainya.

"Tetapi jika polis berada di tempat kejadian tetapi tidak mencegah pihak yang membuat pergaduhan misalnya, hanya menjaga lalu lintas sahaja, itu sudah salah.

"Oleh itu kita sedang mengkaji tindakan undang-undang terhadap pihak polis," 

Teman rasa Asmuni Awi dah lupa peristiwa Bersih 3.0 tempohari. Bagaimana beruk-beruk Bersih 3.0 merosakkan kenderaan Polis dan cuba menghalang tugas-tugas pasukan keselamatan pada ketika itu. Apa kata Polis saman je beruk-beruk Bersih 3.0 tu!. Apa macam? Ingat kome je boleh saman Polis. Adilkan!Lain kali fikir dulu sebelum buat! Jangan ingat dah jadi peguam anggap diri tu macam Tuhan! ptuii!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...