Sunday, 4 November 2012

EDISI LEPAS GERAM!! @MKNkedah Jangan Makan Hasil Blogger Kedah, Sudahla Tak Membantu, Menyusahkan Pulak Tu!! cc @NajibRazak @ZahidHamidi @HishammudinH2OKenai dak logo ni?


Apa anda rasa bila hasil kerja anda dirompak dan diberikan kredit kepada orang lain. Malah anda dianggap bagai sampah yang tidak berguna. Sudah la mereka selama ini tidak pernah membantu anda. Ketika anda bekerja, mereka duduk saja, bila ada hasil, mereka yang pulun lebih.

Itulah yang terjadi kepada blogger Kedah sekarang ni. Nasib Mc dan kawan-kawan memang teruk! Susah payah tak dihargai, anak jati Kedah buat kerja pulun bagai nak mampuih. Orang luar pula yang datang kutip hasilnya. Apa kejadahnya tu?

Mc ada mendapat laporan dari beberapa troopers TMK yang mendakwa ada pegawai MKN Kedah yang mencuri hasil kerja TMK untuk dijadikan laporan mingguan mereka. Sudah la pemalas dan hanya copy paste saja, tolong pun tak pernah, bertambah teruk bila mereka dakwa hasil kerja kami mereka yang punya.

Memang sial la!

Malah Mc diberitahu, bila ada ceramah, MKN Kedah sibuk menayangkan blog-blog luar yang entah dari mana. Takpa la Mc tak kisah lagi, tapi bila blog terbabit claimkan hasil kerja yang kami TMK buat, memang la Mc tak puas hati. Mana boleh macam tu!

Tahu tak saudara semua, betapa miskinnya blogger pro UMNO kat Kedah ni. Peralatan pun dibeli sendiri, cari isu pun pakai duit sendiri, minyak, makan semuanya sendiri. Malah kami tak dibantu langsung.

Sudah la tak ada yang nak bantu, hasil pula orang lain claim. Sapa tak panas? Kalau tak nak membantu tu sudah la, tapi jangan sampai menyusahkan orang lain. Kami tahu, kami ni blogger ikan bilis saja, kalau takdak kami pun, UMNO tetap boleh menang kat Kedah ni, betui dak? 

Mc nak pesan pada saudara Ramli Bin Md Ros, Pegawai Perhubungan Awam Penerangan Negeri Kedah, yang bertugas di MKN Kedah. Mc nak habaq ni, apa yang hang cakap kat Damai, Merbuk pasal isu Kedah tu, salah besar!! Semua tu, kami yang punya! Kami anak jati Kedah yang bertungkus lumus buat kerja. Tapi orang lain dapat nama, memang celaka la!

Kalau tak percaya, hang boleh rujuk dengan orang IT kat dalam MKN Kedah sendiri, bukan depa tak kenai aku. Kami TMK nak buat kerja, kami perlukan sokongan dan bantuan. Kalau tak boleh bantu, tak payah la nak buat kacau. Duduk depan PC copy paste sudah, macam yang selalu hang buat.

Mc pun dah malas nak taip lagi, buat sakit kepala fikir pasal ni. Orang buat kerja nak bagi UMNO/BN menang. Depa tak sudah-sudah nak menyusahkan orang!!


McTheory:
Nak isu cari la, jangan cilok orang punya!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...